P-dator

Beställde alldeles nyss hem en p-dator från naturafemme vid namn Lady-comp. Slutade nämligen med p-piller för några månader sedan och har sedan dess klurat på vad det egentligen finns för alternativ utanför p-piller världen.

I kväll, efter att jag läst en väldigt intressant om än upprörande artikel från DN, manliga p-piller stoppas av läkemedelsföretagen, kom jag och tänka på en annan artikel jag läste för ett tag sedan, sexuell frihet finns inte längre på pillerkartan. Där skrev författaren Katrine Kielos om sitt möte med den tyska ingenjörskonsten och en dator som hette pearly, och jag minns att jag tänkte ”en sådan där borde man ju minsann ha”, och i kväll slog jag till! En p-dator har koll på ens menscykel och indikerar genom daglig manuell temperaturmätning om man har ägglossning eller ej, på så sätt kan man se om det är fritt fram att ha sex. En p-dator skyddar ju dock självklart inte från könssjukdomar.

Lady comp är rätt dyr, 4700 :-, men den ska hålla i 10 år och det blir ju betydligt mycket billigare än mina p-piller Yasmin à 239 :- på 10 år 9560 :-. Att dessutom slippa ovissheten i vad p-piller faktiskt har för långtidsbiverkningar på min kropp och oroa mig för att inte kunna bli gravid efter att ha ätit p-piller känns fantastiskt. Naturefemmes produkter har dessutom en säkerhetsmarginal på 99,3 % vilket är bättre än pessar, kondom och minipiller enligt pearl index från läkemedelsverket. Om jag ska komma på något negativt så förstår jag mig inte alls på namnen som just Naturefemme valt att döpa sina p-datorer till. Lady-comp, Pearly… really? Vist att det är en produkt för kvinnor men kan inte namnet på produkter för en gång skull vara neutrala?

Relaterade inlägg: Ägg och drömmar

Annonser

2 thoughts on “P-dator

  1. Kombinera gärna din kunskap om de fertila dagarna med cervixpessar eler slidpessar. Då kan du ha sex även på de ”röda dagarna”. Finn säven bekväma tjejkondomer både i latex och plast. Pessarena kan man ha insatta kontinuerligt, tjejkondom kan man sätta in flera timmar innan. För de som bor exempelis i Stockholms län , Norrbottens län eller värstagötalandsregionen är pessar kostnadsfritt.- Och självklart helt biverkningsfritt. Funkar även för latexallergiker, då de är av medicinsk silikon. Läs mer på http://www.preventivmedel.com Naturlig familjeplanering är gratisvarianten av Pearly och mer säker. Pearl Index 0,4, vid användarfel 1,8. Ny handbok, ”Det fruktsamma sekretet” http://www.familjeplanering.se
    Läkemedelsverkets siffror är inte så mycket att lita på.P-piller är t ex inte speciellt säkra alla och hälften tar dem fel.
    Kombinerar man metoder så blir det ju självklart med effektivt. Pessar och kondomer minskar risken för smitta, hormoner ökar risken. ha det så fint med din Pearly och pojkvän och tack för att du har slutat kissa ut hormonstörande ämnen, som inte går att rena.

  2. Ping: Ägg och drömmar | Stickat

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s